Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Home
De Federatie
Residentiële sector
Niet-Residentiële sector
Publicaties
Event
Foto's
Agenda
Actualiteit
Extranet
Contact
 
Onze leden:
 
 
 
 
Opzoeken
een bouwaannemer
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
  Actualiteit  
 
 
Teaser Congres Batibouw 22/02/2019
Congres Batibouw 2019 : Getuigenissen van onze sprekers ...
Meer weten >

Persberichten
Kiezen voor een zwembad doe je in de winter 20% meer privézwembaden gebouwd in 2018 Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. In 2018 hebben de zwembadbouwers 20% meer privézwembaden gebouwd
Meer weten >

Uitnodiging - Batibouw Jaarlijks Congres 22/02
“Bouwen in tijden van verdichting en klimaatuitdagingen“ Verlaagde BTW voor sloop/hernieuwbouw als sleutel voor een geslaagd woonbeleid?
Meer weten >

KMI-tabellen
KMI-tabellen December 2018
Meer weten >

Kent u de spoorwegwerkenwereld ?
Bekijk nu onze nieuwe film over deze sector en ontdek zijn basisactiviteiten (spoor, seininrichting & bovenleiding) !
Meer weten >

Themadagen: Uitzonderlijk vervoer en ladingzekering
Sinds 2015 zijn sommige regels met betrekking tot het transport van goederen en materialen geregionaliseerd. Kom en leer meer over dit onderwerp in november en december en stel uw vragen vanaf nu via het inschrijvingsformulier !
Meer weten >

Presentaties Roadshow Beton 2018
Zin om meer te weten over de nieuwe betonnorm NBN B 15-001 ? Download nu de presentaties van onze roadshow beton !
Meer weten >

Een algemene bouwonderneming, waarom?
Nu de Vlaamse Regering overweegt om de toegang tot het beroep, onder andere voor de ruwbouwaannemers en de algemene aannemers, af te schaffen, wil onze Federatie een dialoog aangaan met de regering om verbeteringen in de bestaande regelgeving aan te brengen. In ieder geval pleit de Faba voor het behoud van de regelgeving inzake de toegang tot het beroep. De Architecten en de overheid herinneren aan de rol en de toegevoegde waarde van de algemene aannemers in deze video.
Meer weten >

De verplichte 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering
Op 1 juli 2018 is de verplichte verzekering van de tienjarige aansprakelijkheid (Wet van 31 mei 2017) in werking getreden. Maar is 1 juli ook de datum waarop de wet verplicht is voor contracten onderworpen aan de wet Breyne ? Een stand van zaken.
Meer weten >

Memorandum 2018 FOWB
Een van de centrale uitdagingen voor de overheid is te zorgen voor een comfortabele en betaalbare huisvesting voor iedereen. Dit is een complexe uitdaging, waarbij ook andere beleidsdomeinen zoals mobiliteit en klimaat moeten betrokken worden. We moeten er ook rekening mee houden dat onze manier van wonen een snelle evolutie doormaakt : de steeds kleiner wordende gezinnen gaan almaar meer in appartementen in de steden wonen. Hieronder formuleren we enkele voorstellen die kunnen bijdragen tot een efficiënt woonbeleid.
Meer weten >

Vlieg naar Georgië met de Faba
Beleef 5 uitzonderlijke dagen in Georgië en ontdek de mix van klassieke en soms futuristische stijlen van dit land !
Meer weten >

Film: Vloeibaarheid van beton
Vloeibaarheid en uitvoering van beton : het evenwicht van verzekerde kwaliteit ! Een betoncentrale zorgt voor de productie en de levering, echter op de werf zelf zal de verwerking gebeuren.
Meer weten >

Concrete Day 2018 Safety & Infrastructure
Vervoeg ons op de Concrete Day 2018 "Safety & Infrastructure", Anderlecht Stadium (Brussel), 18 oktober.
Meer weten >

3D-Beton printen: innovatie binnen handbereik
3D-beton printen: "Innovatie binnen handbereik". Infosessie en Live demonstratie. 24 oktober, 14u-20u, Digital Construction Brussels (Tour & Taxis). Inschrijven hier: http://digitalconstructionbrussels.be/nl/
Meer weten >

Wat is nu eigenlijk een algemene aannemer ?
Nu de Vlaamse Regering overweegt om de toegang tot beroep, onder andere voor de ruwbouwaannemers en de algemene aannemers, af te schaffen, wil onze Federatie een dialoog aangaan met de regering om verbeteringen in de bestaande regelgeving aan te brengen. In ieder geval pleit de Faba voor het behoud van (verbeterde) regelgeving inzake toegang tot beroep in de drie Gewesten. Onze Voorzitter, de heer Frank Goes, spreekt zich uit over dit onderwerp.
Meer weten >

Belgische specificatienormen voor beton
Ter gelegenheid van de publicatie van het boek "Belgische specificatienormen voor beton" en haar roadshow rond dit onderwerp, biedt de Faba haar leden één exemplaar van dit boek aan per bedrijf.
Meer weten >

Inhuldiging tramlijn 9
Foto's inhuldiging Tramlijn 9 - Dikke Beuk door Koning Filip op 1 september 2018
Meer weten >

Uitnodiging - Roadshow beton vanaf 25 september - Nieuwe beton norm
Deze normen behandelen de specificatie, de eigenschappen, de vervaardiging en de conformiteit van beton. Er zijn talrijke wijzigingen. Onder andere werden vezelbeton en zelfverdichtend beton opgenomen in het toepassingsgebied van de norm, worden nieuwe toepassingsregels beschreven voor gerecycleerde granulaten die een verhoogd gebruik ervan toelaten in beton, zijn er nieuwe eisen vastgelegd ter preventie van alkali-silica reactie en worden bijkomende regels gegeven voor beton voor speciale geotechnische werken.
Meer weten >

Magazine
Lees het nieuwe magazine 07-08/2018 van de Faba "Ruwbouw en Algemene Aanneming"
Meer weten >

De Unie van Aannemers van Spoorwegwerken (UASW): een discrete, maar zeer actieve FABA-component
UASW: De nieuwe thematische preventie affiches 2018: "Bovenleiding zonder spanning... veilig werken zonder stress", "Veilig met de rail-route" en "Alles voor de signalisatie" zijn downloadbaar.
Meer weten >

Realty 2018
Foto's Conferentie en netwerkdrink - Realty - Investeringsprogramma 2022 Regie der Gebouwen.
Meer weten >

Video: Realty 2018 - Investeringsprogramma Regie der Gebouwen
Investeringsprogramma Regie der Gebouwen op een horizon 2022, ter gelegenheid van Realty 2018. Sfeerbeelden en belangrijkste boodschappen.
Meer weten >

Video: Driejaarlijks Congres 2018 - Wat is de maatschappelijke kost van sociale dumping ?
Sfeerbeelden en quotes van het Driejaarlijks Congres Faba 26/4/2018 in het Koloniënpaleis te Tervueren. Thema was de maatschappelijke kost van sociale dumping.
Meer weten >

Foto's Driejaarlijks Congres 2018
Foto's Driejaarlijks Congres 26/4 Koloniënpaleis
Meer weten >

Presentaties - Driejaarlijks Faba Congres 26/4 - Wat is de maatschappelijke kost van sociale dumping
Download de presentaties van de KU Leuven/HIVA, Constructiv en Faba.
Meer weten >

Uitnodiging - Realty 16/5 12u - Investeringsprogramma 2022 door de Regie Der Gebouwen
De Faba en de Confederatie Bouw nodigen u uit op een informatiesessie georganiseerd met de steun van de Regie der Gebouwen over het investeringsprogramma van de Regie der Gebouwen op een horizon 2022. Deze informatiesessie zal doorgaan in City Square op de vastgoedbeurs Realty (Turn & Taxis, Brussel). Minister Jan Jambon, belast met de Regie der Gebouwen en meneer Laurent Vrijdaghs, Voorzitter van het directiecomité en administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen vereren ons met hun aanwezigheid.
Meer weten >

Uitnodiging - Driejaarlijks Congres 26/4 - Wat is de maatschappelijke kost van sociale dumping?
Schrijf nu in voor het Driejaarlijks Congres van de Faba dat doorgaat op donderdag 26 april in het Koloniënpaleis te Tervuren via deze link.
Meer weten >

Nieuwe Faba Voorzitter is ongerust over de evolutie van het gebouwen energiebeleid
Frank Goes werd op het Federaal Comité (Algemene Vergadering) van 21 maart 2018 benoemd tot Voorzitter van de Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) voor een termijn van 3 jaar.
Meer weten >

Faba - Enquête: Wat is de maatschappelijke kost van sociale dumping ? - Driejaarlijks Congres 26/4
De tewerkstelling van buitenlandse arbeidskrachten is onontkombaar geworden in de Bouw; al is het niet zonder een aantal uitdagingen met zich mee te brengen. Betekent dit een verlies aan knowhow voor onze ondernemingen? Vinden deze laatste trouwens voldoende gekwalificeerd personeel? Hoever staat het het met de afstemming, op Belgisch vlak, en meer algemeen op Europees vlak, van vraag en aanbod van de tewerkstelling in de Bouw? Stelt Europa een aangepast kader voor inzake sociale dekking voor het vrij verkeer van werknemers? En wat betreffende de administratieve lasten en rechtzekerheid voor de ondernemingen? Geef ons uw mening ter voorbereiding van ons driejaarlijks congres dat op 26 april in de namiddag zal doorgaan in het Koloniënpaleis. Uw gegevens en antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk verwerkt. U kan deze enquête tot uiterlijk vrijdag 30 maart beantwoorden.
Meer weten >

Film: Bouwknopen
Faba Film : Bouwknopen uitgelegd, een praktisch instrument voor uw bedrijfsopleidingen
Meer weten >

Slides - Congres Faba Batibouw 23/2 Renovatie in mede-eigendom
Renovatie van appartementsgebouwen door M Steeman (Ugent). Werken uitvoeren in het kader van het mede-eigendom en de wetshervorming door C Mostin (advocaat).
Meer weten >

2018
De Faba heeft haar jaarlijks Congres over het thema van renovatie in mede-eigendom gegeven op Batibouw afgelopen 23 februari. Ontdek het Congres onder de vorm van een fotoreportage.
Meer weten >

Video - Teaser Batibouw 2018
Video: Renovatie in mede-eigendom - Batibouw Congres 23/2/2018 - wetsontwerp Minister van Justitie Koen Geens
Meer weten >

Vervormingen en geotechnische constructies - Opleiding
Vormingsavond voor praktijkingenieurs - 22 februari en 6 maart - Belgische Groepering voor Grondmechanica en Geotechniek met de steun van Faba
Meer weten >

Een rijbewijs B is voortaan voldoen om met een bouwmachine te rijden
Op vraag van de Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA) en de Belgische Federatie van Aannemers van Wegenwerken (BFAW) heeft Minister Belot (Federaal Minister van Mobiliteit) een Koninklijk Besluit laten goedkeuren die versoepeling brengt wat betreft het beschikken over een rijbewijs C.
Meer weten >

Slides - De toekomst van onze zwembaden in Wallonië, Conferentie Batimoi 26/1
Uitnodiging Conferentie "De toekomst van onze zwembaden in Wallonië", 26/1 te Batimoi in de Wex van Marche-en-Famenne
Meer weten >

Faba Wensen 2018
Prettige Feesten !
Meer weten >

Federaal Comité Faba December 2017
Foto's Federaal Comité 13 december 2017
Meer weten >

Lonen geldig vanaf 01/01/2018 tot 31/03/2018
De lonen van de bouwvakarbeiders worden als het volgt aangepast in het 1ste trimester van 2018:
Meer weten >

Studiereis Toscane - april 2018
De studiereis naar Toscane (Firenze en omgeving) zal doorgaan tussen 27 april en 1 mei 2018. De volledige informatie is beschikbaar !
Meer weten >

Persbericht UASW-Constructiv: Max voor veiligheid, hij is op het goede spoor!
De Aannemers van Spoorwegwerken lanceren hun preventiecampagne: “ Max voor veiligheid, hij is op het goede spoor! ” www.uasw.be
Meer weten >

Officieel lancering van de Groepering van Algemene Aannemers van "Zwembadbouwers"
Vandaag 29 juni 2017 hebben we officieel onze Groepering van Algemene Aannemers van “Zwembadbouwers” gelanceerd. Bij deze gelegenheid mochten we rekenen op de aanwezigheid van journalisten en leden-aannemers van de groepering.
Meer weten >

Concrete Day 12/10/2017 - Afterwork Beton
Ter gelegenheid van de Concrete Day, vervoeg ons voor een korte informatiesessie over beton. Doelpubliek zijn alle aannemers, architecten, producenten van prefa beton of stortklaar beton, projectbureau’s, publieke of private opdrachtgevers…. Vooreerst wordt u een speed workshop van een uur aangeboden om de nieuwigheden inzake beton te bespreken. En vervolgens zetten we de discussies verder ter gelegenheid van een avond cocktail… Aarzel niet om snel in te schrijven, want het aantal aangeboden plaatsen is beperkt!
Meer weten >

Normen, productcertificatie - keurmerken: Wegwijs in het doolhof
Download nu de brochure: "Normen, productcertificatie en keurmerken: Wegwijs in het doolhof" !
Meer weten >

Seminarie: De kwaliteit en de duurzaamheid in overheidsopdrachten: dat is onbetaalbaar ! - 26/9 Grimbergen (slides)
Welke extra mogelijkheden zijn er voorzien in de omzetting van de richtlijn "Overheidsopdrachten" om de kwaliteit en de duurzaamheid in lastenboeken te bevorderen? Welke voorbereidings- en uitvoeringstermijnen zijn weerhouden? Hoe kunnen de aanbesteders een selectie maken uit de aannemers die het best in staat zijn om deze kwaliteits- en duurzaamheidsobjectieven na te komen? Bestaat er een mogelijkheid om voortaan te refereren naar keurmerken? Tegen welke voorwaarden? Voor welke winst?
Meer weten >

Borgtocht: een heet hangijzer? (slides)
Op 29 maart vond het seminarie "Borgtocht, een heet hangijzer?" plaats bij Het Huis van de Bouw, te Zwijnaarde.
Meer weten >

Betonspecificaties voor diepwanden
Beton voor diepwanden moet worden omschreven volgens nauwkeurige richtlijnen van verschillende normen zodat het gebruik optimaal is. Lees nu onze folder “Betonspecificaties voor diepwanden” voor meer informatie ter zake!
Meer weten >

Voorzitter van de Faba geïnterviewd door Fedbeton
Mijneer Christophe Maes, voorzitter van de Faba, was geïnterviewd door Fedbeton voor haar activiteitenverslag. Hij heeft zijn mening gegeven over de belangrijkheid van beton in de hedendaagse bouw.
Meer weten >

Alles weten over brandwerende deuren - Roadshow 2017
"Alles over brandwerende deuren" - Download nu de presentaties die tijdens de infossesies getoond werden !
Meer weten >

Grondwerk in de drie gewesten: Wat is er nieuw? Wat zal er in 2017 veranderen?
Op donderdag 20 april, mochten we rekenen op een talrijk opgekomen publiek voor het seminarie "Grondwerk in de drie gewesten: Wat is er nieuw? Wat zal er in 2017 veranderen?". Alle info en presentaties zijn nu beschikbaar op onze website!
Meer weten >

De Algemene Aannemers in de kijker bij radio Antipode
In februari was de heer Patrice Dresse, Algemeen Directeur Faba, te gast bij radio Antipode (Waals Brabant). Ontdek nu de twee kronieken waarin de algemene aannemers in de kijker zijn!
Meer weten >

10 aanbevelingen om stortklaar beton (SB) te bestellen en te plaatsen
Wil u alles weten over hoe stortklaar beton (SB) bestellen en plaatsen? Lees nu onze brochure "10 aanbevelingen om stortklaar beton (SB) te bestellen en te plaatsen".
Meer weten >

Chemische producten: zich informeren en beschermen
Symbolen herkennen kan levens redden! Waarop moeten we letten? Welke producten zijn gevaarlijk? Hoe herken je dit? Hoe werk je veilig met chemische producten? Dit is nu allemaal te vinden in onze brochure "Chemische producten, zich informeren en beschermen".
Meer weten >

Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs
Elke vrachtwagenchauffeur moet over een beroepsbekwaamheid beschikken. Meer info? Lees de brochure "Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs"
Meer weten >

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op LinkedIn
when women cheat what makes a husband cheat go
reason why husband cheat married affairs sites I cheated on my boyfriend
reason why husband cheat why married men cheat I cheated on my boyfriend
reason why husband cheat why married men cheat I cheated on my boyfriend
reason why husband cheat redirect I cheated on my boyfriend
married men that cheat will my husband cheat again when your husband cheats
married men that cheat online when your husband cheats
printable coupons for bystolic bystolic coupon card
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
free coupon for cialis survivingediscovery.com free cialis coupons
free coupon for cialis survivingediscovery.com free cialis coupons
late term abortion statistics website-knowledge.com abortion stories
late term abortion statistics site abortion stories
late term abortion statistics link abortion stories
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling
gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling
cialis coupon free free prescription drug discount card free prescription cards discount
cialis coupon free free prescription drug discount card free prescription cards discount
cialis coupon free open free prescription cards discount
Meer weten >

Film - De rol van de algemene aanneming
Film op Youtube
printable coupons for bystolic link bystolic coupon card
printable coupons for bystolic what is the generic for bystolic bystolic coupon card
cialis coupon cialis coupon cialis coupon
abortion pill abortion pill abortion pill
free coupon for cialis survivingediscovery.com free cialis coupons
free coupon for cialis site free cialis coupons
free coupon for cialis site free cialis coupons
late term abortion statistics website-knowledge.com abortion stories
late term abortion statistics site abortion stories
abortion pill abortion pill abortion pill
gabapentin for numbness and tingling http://lensbyluca.com/for/numbness/and/tingling gabapentin for numbness and tingling
gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling
gabapentin for numbness and tingling http://lensbyluca.com/for/numbness/and/tingling gabapentin for numbness and tingling
gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling gabapentin for numbness and tingling
cialis coupon free free prescription drug discount card free prescription cards discount
Meer weten >

 
 
Welkom op de site van de FABA


Of u nu aannemer bent, of een andere professional uit de bouwsector, deze site wil meer dan ooit een bron van informatie, een ontmoetingspunt en een platform voor uitwisselingen over begeesterende projecten en technische competenties zijn.

Het nieuwe ontwerp van de site maakt de navigatie aangenamer, en geeft sneller toegang tot allerhande informatie, zowel juridisch, praktisch en technisch van aard.

De aanwezigheid van nieuwe zoekmotoren en databases geeft particulieren de kans om hun project kenbaar te maken aan 4500 potentiële ondernemers of, op basis van meerdere zoekcriteria, zich meteen te richten tot de onderneming die zijn of haar dromen kan realiseren.

Verder bevat deze website ook een speciale interface die aan professionelen uit de bouwsector toelaat om zich in enkele muisklikken lid te maken van FABA.

Wij zijn ervan overtuigd dat u de vruchten zult plukken van deze nieuwe tool die werd ontworpen om uw partner te zijn bij al uw (ver)bouwprojecten en dat we samen vorm zullen geven aan uw ideeën!

Agenda
Agenda
 
Vorige maand Februari 2019 Volgende maand
 
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    
05/02/2019 Uasw - Algemene Vergadering
06/02/2019 Faba - Raad van Bestuur
13/02/2019 Federatie van Ontwikkelaars Woningbouwers - Raad van Bestuur
22/02/2019 Batibouw 2019: “Bouwen in tijden van verdichting en klimaatuitdagingen“
22/02/2019 Jaarlijks Congres Batibouw 2019
28/02/2019 Uasw - Student Kart Trophy 2019
 
 
      Disclaimer