Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Home
De Federatie
Residentiële sector
Federatie Ontwikkelaars - Woningbouwers
Algemene aanneming
Groepering van Algemene Aannemers van "Houtbouw"
Groepering van Algemene Aannemers van “Zwembadbouwers”
Actualiteit
Groepering “Zwembadbouwers”: Persberichten
Niet-Residentiële sector
Event
Publicaties
Actualiteit
Foto's
Agenda
Extranet
Contact
 
Onze leden:
 
 
 
 
Opzoeken
een bouwaannemer
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Groepering van Zwembadbouwers - Persberichten

Na een uitstekend 2019 verwacht de sector van zwembaden opnieuw een explosie aan bestellingen

Corona of niet, meer en meer Belgen laten een zwembad installeren in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. In de loop van de eerste 3,5 maanden van dit jaar hebben de zwembadbouwers een stijging van 21% genoteerd in hun orderboekje en dat na een recordstijging van de verkoop met 27% in 2019. De sector weet niet of deze nieuwe stroom aan bestellingen zal verwerkt kunnen worden.

De logistieke circuits van Spanje, Frankrijk en Italië zijn heel hard getroffen door de crisis, terwijl talrijke producten (betegeling, onderhoud, enz.) uit die landen komen”, zo legt Patrice Dresse, Algemeen directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers, uit. “De sector blijft voortwerken want de maatregelen van social distancing kunnen er gerespecteerd worden, maar de leveranciers staan onder druk. De klanten zullen daardoor dit jaar wat meer geduld moeten oefenen.”

Persbericht - 21 april 2020

De orderboeken in de zwembadbouwsector stijgen met meer dan 14% toegenomen

Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. Tijdens de 5 eerste maanden van 2019 hebben de zwembadbouwers hun orderboeken met meer dan 14% zien stijgen. Opmerkelijk: privézwembaden worden slim, terwijl steeds meer oudere zwembaden gerenoveerd worden. “Wie denkt dat een eigen zwembad een dure grap is, denkt fout. De energie- en onderhoudskost bedraagt 5 euro per dag”, weet Patrice Dresse, Algemeen Directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers.

Tijdens de 5 eerste maanden van 2019 hebben de zwembadbouwers hun orderboeken met meer dan 14% zien stijgen. Volgens de binnen de Confederatie Bouw opgerichte Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers gaat het om een opmerkelijke evolutie, want ook de afgelopen jaren werden er stelselmatig meer privézwembaden gebouwd. De vraag naar binnenzwembaden neemt duidelijk toe.

Persbericht - 21 juni 2019

Kiezen voor een zwembad doe je in de winter

20% meer privézwembaden gebouwd in 2018

Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. In 2018 hebben de zwembadbouwers 20% meer privézwembaden gebouwd.

Persbericht - 29 januari 2019

Pers

Print
 
      Disclaimer