Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Home
De Federatie
Statuten
Huishoudelijk reglement FABA
Korte historiek
Mandaten en vertegenwoordiging
Opdracht van de Faba
De besluitvormings- en beheersorganen van de Federatie
Leden FABA
Het team
Vergaderzaal
Persberichten Faba
Links
In memoriam: Frank Goes
Residentiële sector
Niet-Residentiële sector
Event
Publicaties
Actualiteit
Foto's
Agenda
Extranet
Contact
 
Onze leden:
 
 
 
 
Opzoeken
een bouwaannemer
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In memoriam: Frank Goes

Op 29 september werd de heer Frank Goes, voorzitter van onze nationale Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba), op lafhartige wijze bij klaarlichte dag op straat in Jette vermoord. De schok was enorm en de emotie zeer heftig.

Na drie jaar lid te zijn geweest van de Raad van Bestuur van de Faba en vervolgens drie jaar de functie van ondervoorzitter te hebben bekleed, had Frank het lot van de federatie sinds bijna drie jaar in handen als voorzitter. Bijna negen jaar lang gaf hij zijn tijd, energie, wijsheid en glimlach aan onze organisatie. Hij was voorzitter van de Raden van Bestuur van de Federale Verzekering en Seco en tevens bestuurder van de Nationale Confederatie Bouw, Group S, het Vakantiefonds en het Promotiefonds. Tot slot, beheerde hij ook een algemene aannemersbedrijf (klasse 6), een vastgoedbedrijf en een syndicus.

Frank was dus een drukbezet man. Een man die het leven omarmde, die zich graag nuttig voelde en zijn dromen najaagde. Toch had Frank in deze waanzinnige race waar ons leven soms op lijkt, altijd een glimlach op zijn gezicht, altijd een vriendelijk woord, en was hij steeds begaan met iedereen: van de rijkste en grootste bouwondernemer tot de kleinste en meest bescheiden zelfstandige. Hij was duidelijk en eerlijk, zeker met de onderaannemers, en werd door iedereen gerespecteerd.

Workaholic, nauwkeurig en eerlijk in het zakenleven, de omstandigheden van zijn dood hebben ons diep getroffen. Na de paar seconden die nodig waren om te vermijden dat we misselijkmakende krantenartikelen zouden lezen, herinnert alles ons aan de man die hij was ... we zijn trots dat we hem hebben gekend. Frank had een hekel aan ongenuanceerde analyses. Tegelijkertijd bescheiden en realistisch, was hij zich terdege bewust van de tekortkomingen van onze organisatie, en meer in het algemeen van de mensheid, maar hij heeft ze nooit streng beoordeeld. Moge deze wijsheid ons helpen om ons elke dag te verbeteren...

Onze gedachten gaan vandaag uit naar zijn vrouw Karin, zijn kinderen Sophie en Tim, en zijn familie en vrienden. De dag dat hij stierf, kwam ik erachter dat ik een van hen was... Frank, we missen je.

 

Patrice Dresse

Algemeen Directeur

Faba

Print
 
      Disclaimer