Jaarlijks congres op Batibouw 2024 - UITNODIGING

DONDERDAG 22 FEBRUARI 2024 – 14u
BRUSSELS EXPO (AUDI 500)

📅 Donderdag 22 februari 2024

🕒 Onthaal om 14u

📍 Batibouw, Brussels Expo (AUDI 500) – Belgiëplein 1, 1020 Brussel

📑 Gratis toegangsticket voor de Batibouw-beurs

 


 

FOR WHAT FUTURE? Hoe een onbetaalbare woning vermijden?

 

De betaalbaarheid van wonen staat steeds meer onder druk, een zorgwekkende evolutie die particulieren en in het bijzonder jongeren dreigt te treffen. De realisatie van hun woondroom wordt immers steeds meer bemoeilijkt door een opwaartse trend in bouw – en vastgoedprijzen, de strenge kredietvoorwaarden en het groeiend verschil tussen hun inkomens en hun woonkosten. Hoewel de behoefte aan betaalbare huisvesting voor jongeren alsmaar toeneemt, wijzen prognoses op een sombere toekomst waarin het hebben van een eigen woning voor velen jammergenoeg altijd een droom zal blijven.

 

Als maatschappij is het onze taak om een duurzame leefomgeving te creëren waarin de jongere generaties niet alleen hun ambities, maar ook hun (woon)dromen kunnen verwezenlijken. Hoe pakken we dit het beste aan? Welke sociale, financiële en praktische oplossingen kunnen daarvoor worden aangereikt? Wij stellen de vraag aan ons panel van jonge politieke partijvoorzitters.

 

De Federatie van Algemene Bouwaannemers en de Federatie Ontwikkelaars-Woningbouwers hebben de eer u te mogen uitnodigen om deel te nemen aan dit congres. U kunt er de resultaten van een studie over dit thema ontdekken, gepresenteerd door deskundigen:

Orateurs Batibouw 2024

En ook de mening horen van jonge partijvoorzitters, die speciaal voor deze gelegenheid zijn uitgenodigd. Zij vertegenwoordigen de politieke toekomst van morgen en staan daarom centraal in het thema. U zult kunnen luisteren naar de standpunten van:

Programma:

14u00 – Onthaal met koffie

14u30 – Introductie van het congres

14u35 – Presentatie door Leo Van Broeck, Ingenieur-Architect, Prof. Em. KU Leuven en voormalig Vlaams Bouwmeester: “Betaalbaar wonen in een minder sombere toekomst? Daarvoor moeten zowel de overheid, de econmie als de burger zichzelf heruitvinden.”

15u00 – Presentatie door Hans Verhoeven, General Director Belgium iVOX

15u30 – Debat met de jonge politieke partijvoorzitters met als moderator Hanne Decoutere

16u30 – Conclusie van het congres

16u45 – Walking cocktail